Fysioterapia

Tavoitteenamme on ylläpitää, tukea ja parantaa ihmisten toimintakykyä ja liikkumista. Kun varaat meiltä ajan fysioterapiaan, pyrimme selvittämään vaivan taustan ja tekemään fysioterapeuttisen diagnoosin haastattelun ja tutkimisen perusteella. Olemme tukenasi kuntoutuksessa lievittämällä kipua, ohjaamalla ja neuvonnalla, sekä progressiivisella liikunnallisella kuntoutuksella. Tavoitteemme on saada sinulle myös keinoja itsehoitoon, sekä parempaan edistyneeseen toimintakykyyn.

Fysioterapian avulla voidaan esimerkiksi edistää nivelten liikkuvuutta, lieventää kipuja, lieventää ja poistaa lihasten jännitystiloja ja vahvistaa mahdollisia heikkoja lihaksia. Varaa aika fysioterapiaan jos jokin vaiva mietityttää ja haluat saada vastauksia sille, mikä voisi mahdollisesti olla ongelmasi tai vaivan taustalla.


Meillä fysioterapia hoitojakson pituus ja hoitomuoto muodostuu hoitotarpeesta riippuen esimerkiksi ohjauksesta ja neuvonnasta, aktiivisista harjoituksista ja manuaalisesta terapiasta, kuten hieronta, LPG-Hoidot ja Cryonic-kylmähoidot. Hoitolassamme on avara kuntoutustila, jossa voidaan tehdä asiakkaan tarpeen mukaan erilaisia harjoitteita. Fysioterapiaa on myös mahdollista saada lähialueelle kotikäyntinä. Kotikäynneistä on mahdollista saada 2024 eteenpäin kotitalousvähennystä

 

Sattuiko jokin tapaturma? Voit tulla fysioterapiaan ja kuntoutukseen meille vakuutusyhtiön maksusitoumuksen kautta.


OMI-Terapia:

Vuosaaren hoitolassa meillä toimii OMI-Fysioterapeutti Janne, joka on erikoistunut fysioterapian lisäksi nivelten ja rangan manipulointiin, syvään poikittaiseen hierontaan, venytyshoitoihin ja mobilisointiin. Janne tekee fysioterapian ohella myös akupunktiota. Akupunktiota voidaan käyttää kivun hoidossa, rentouttamiseen, stressin hoitoon ja hermoston tasapainottamiseen.

Kliinisen Ortopedisen lääketieteen kehittäjä on Tri James H. Cyriax ( 1904 - 1985), sisätautilääkäri ja ortopedi . Kliininen Ortopedinen Lääketiede ( OMI, Orthopedic Medicine International) on diagnosointi menetelmä ja ei-operatiivinen hoitokäytäntö tuki- ja liikuntaelimille , pehmytkudoksille, lihaksille, jänteille, nivelsiteille, nivelille, nivelkapseleille, limapusseille ja oireille niskassa sekä rinta- ja lannerangassa. Lisäkoulutuksena opinto-ohjelma on sama lääkäreille, fysioterapeuteille ja osteopaateille.

Milloin varaan ajan fysioterapiaan?

Monessa vaivassa, ensimmäinen vastaanottokäynti voi olla viisainta varata aluksi fysioterapiaan. Fysioterapeutti  kartoittaa asiakkaan tilanteen, ja voi löytää kipuun tai muuhun vaivaan ratkaisun. Fysioterapiassa katsotaan lisäksi kuntouttavat liikkeet ja ohjataan kuntoutujaa myös itsenäiseen kuntoutumiseen ja harjoitteluun. Fysioterapiassa tehdään asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan myös manuaalista terapiaa, kuten hierontaa, LPG:tä tai kylmähoitoa.

Varaa aika fysioterapiaan jos sinulla on esimerkiksi kiputiloja, nivelessä liikevajavaisuutta, hermosärkyä, pitkäänjatkunut/ kroonistunut kipu tai jokin akuutti trauma. 


Jalkaterapia

Vuosaaressa meillä toimii Jalkaterapeutti Petrus. Petrus tekee perinteisten jalkahoitojen lisäksi jalka-analyysejä, ortrooseja ja yksilöllisiä pohjallisia.

Petrukselle voi varata ajan jalka-analyysiin, 30 min. Kevyt Jalkahoitoon ja 60 min. Jalkahoitoon.