Fysioterapia

Tavoitteenamme on ylläpitää, tukea ja parantaa ihmisten toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapian avulla voidaan esimerkiksi edistää nivelten liikkuvuutta, lieventää kipuja ja poistaa lihasten jännitystiloja. Meillä fysioterapia hoitojakson pituus ja hoitomuoto muodostuu hoitotarpeesta riippuen esimerkiksi ohjauksesta ja neuvonnasta, aktiivisista harjoituksista ja manuaalisesta terapiasta, kuten hieronta ja LPG-Hoidot. Hoitolassamme on avara kuntoutustila, jossa voidaan tehdä asiakkaan tarpeen mukaan erilaisia harjoitteita. Fysioterapiaa on myös mahdollista saada lähialueelle kotikäyntinä.

OMI-Terapia:

Vuosaaren hoitolassa meillä toimii OMI-Fysioterapeutti Janne, joka on erikoistunut fysioterapian lisäksi nivelten ja rangan manipulointiin, syvään poikittaiseen hierontaan, venytyshoitoihin ja mobilisointiin. Janne tekee fysioterapian ohella myös akupunktiota. Akupunktiota voidaan käyttää kivun hoidossa, rentouttamiseen, stressin hoitoon ja hermoston tasapainottamiseen.

Kliinisen Ortopedisen lääketieteen kehittäjä on Tri James H. Cyriax ( 1904 - 1985), sisätautilääkäri ja ortopedi . Kliininen Ortopedinen Lääketiede ( OMI, Orthopedic Medicine International) on diagnosointi menetelmä ja ei-operatiivinen hoitokäytäntö tuki- ja liikuntaelimille , pehmytkudoksille, lihaksille, jänteille, nivelsiteille, nivelille, nivelkapseleille, limapusseille ja oireille niskassa sekä rinta- ja lannerangassa. Lisäkoulutuksena opinto-ohjelma on sama lääkäreille, fysioterapeuteille ja osteopaateille.

Tuki- ja liikuntaelimistön kivuille ym muille häiriöille on lähes aina löydettävissä somaattinen syy vaikka myös psyykkiset syyt kuten esim kova stressi voivat niitä pahentaa. OMI tutkimus ja hoito perustuu asiakkaan oirehistorian ja kliinisten testien antamaan kokonaiskuvaan. Kuvannukset ( RTG, CT, MRI ) voivat olla apuna mutta vasta toissijaisena lähteenä. Niitä käytetään pääasiassa vakavan sairauden poissulkemiseksi tarvittaessa tai kirurgian tarpeen selvittämiseksi ja sen perustana. Useimmissa tapauksissa yksityiskohtainen ymmärrys vaivan laadusta saadaan OMI tutkimuksella ja hoito voi alkaa parhaalla mahdollisella tavalla suunniteltuna ja kohdennettuna. Pyrkimys on pois epämääräisistä tai tunnistamattomista diagnooseista joita ikävä kyllä esim selkäkipujen kohdalla usein näkee.

Meillä on KELA:n kanssa suorakorvaus lähetteellä. Fysioterapiaan voi hakeutua myös ilman lähetettä.

Jalkaterapia

Vuosaaressa meillä toimii Jalkaterapeutti Petrus. Petrus tekee perinteisten jalkahoitojen lisäksi jalka-analyysejä, ortrooseja ja yksilöllisiä pohjallisia.

Petrukselle voi varata ajan jalka-analyysiin, 30 min. Kevyt Jalkahoitoon ja 60 min. Jalkahoitoon.